Mellansnack

Tanken var att detta inlägg skulle behandla den stora fest jag var på i helgen, den fest som firade Isak och Idhas vigsel. En annan, lite svagare tanke, var att jag skulle redogöra för min sommar i detta inlägg. Efter tanken ska ordet följa, men dessa ord följer inte dessa ovan skrivna tankar utan några helt andra - dessa ord följer tankar födda ur min lättja - den svagare delen av min karaktär som ofta får mig att skjuta upp viktiga åtaganden. För att göra något kreativt av denna situation ämnar jag härmed dedikera detta inlägg till just denna svaghet inom mig.

image1
En halvtaskig bild från det vackra Gransjö får symbolisera mina drömmar om ett ambitiöst liv där jag ska bygga en sommarstuga nere vid sjön.

"Det finns ingen anledning att göra något just nu som jag inte behöver göra just nu - jag gör det senare istället, för då är det inte "jag, just nu" som måste ta tag i det, utan "han, då". - Som om det vore en annan person under andra omständigheter. ...men kanske är det så? Min ambition är att alltid vara motiverad och kreativ, men jag är inte tillräckligt ambitiös för att motivera mig själv till detta tillstånd - för visst kan man, om man bara vill, motivera sig till att prestera maximalt? Min motivation är som... som mina grötkok - ibland blir det riktigt bra och jag får en bra start på dagen, men ibland blir det dåligt och min, iaf förmiddag, blir förstörd. Jag skulle givetvis kunna använda decilitermått och därmed göra samma gröt varje morgon, men för mig känns detta alldeles för omständigt. - Se där! Så duktig är jag. Så ambitiös är jag.

Nu har jag kommit till den delen av min utbildning där jag misstänker att min förmåga att motivera mig själv verkligen kommer sättas på prov. Jag ska, om två veckor, börja läsa historia. Ryktet säger: "Det är jättekul och jätteintressant, men det är ganska mycket att läsa... fast.. det gör inte så mycket för det är en så pass bra istitution att man alltid vet vad man ska göra" Ryktet säger även: "Fy fan! Du kommer att ångra dig efter tre dagar" det är hemskt! En jag känner läste tio timmar om dagen men klarade bara 4 poäng av 20. - och hon är annars väldigt duktig!" ... Så jag vet inte vad jag ska tro, men troligtvis hoppas jag på att en ny sida ska formas inom mig, en sida hos mig som kan bibehålla motivation längre än fem dagar.

Se där! Dessa ord skulle ha kunnat redogöra för bröllopet där jag hade fasansfullt trevligt, eller för min sommar då jag läste väldigt mycket, eller för något annat mer intressant. Men Icke!

Frukten av en ingivelse

Klockan är två och jag har oborstat tänderna. Inatt är det lördag den artonde augusti, tillika 24-årsjubiléum för mina jämnåriga vänner Anton och Simon. För en timme och trekvart sedan skickade jag dem båda ett gratulationsmeddelande (utifall att jag i morgondagens iver skulle försumma deras gemensamma bemärkelsedag) och nu, lika lång tid senare slår det mig att jag i de senaste dagarnas hemlängtan försummat en annan dubbelfödelsedag, nämligen den som vi brukar fira i Rickards och i Urbans ära, den sextonde augusti. I morgon (fortfarande lördag den artonde augusti) ska jag på mitt första "jämnårigsbröllop" så jag måste försöka se till att vara någorlunda utvilad inför det för jag vet ju inte riktigt vad det kommer att innebära.

 

De två som i morgon ska lova varandra och eventuellt Gud att älska varandra i all framtid är mina vänner Isak och Idha. Jag känner dem ganska väl, men inte lika väl som jag tycker om dem... egentligen känner väl jag dem halvbra - troligt finns det människor jag känner bättre som inte skulle bjuda mig till sitt bröllop, men säkert är att detta bröllop är ett jag ogärna skulle skippa då jag ser en väldig potential i vänskapen oss tre emellan.

Tröttheten smyger på mig likt berusningen när man dricker 2.8:or vilket nu fått mig att förlora min ingivelse att författa.


 

PS. Genom min nya mobiltelefon har jag uppenbarligen möjlighet att enkelt skicka nytagna bilder direkt till min blogg. Huruvida detta kommer att gå enkelt eller inte återstår att se, men om det visar sig vara någorlunda begripligt ska jag försöka skicka hit en bild från morgondagens firanden.

--- Get rich or die crying --- haha.. fyndigt av mig... eller?

/Elias sover

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0