Vfu-blogg 2

Långsamhet är ingen dygd, men det är ingen dödssynd heller. Min ambition att regelbundet underrätta eventuella läsare om min Vfu var lika improviserad som den var orealistisk. Igår fick jag besök från Umeå Universitet- Gunnar Lindström gav mig goda råd om hur jag blir en ännu bättre lärare. :) Jag skriver detta på min telefon, så jag orkar inte skriva något mer.

VFU-blogg 1

(VFU= Verksamhetsförlagd utbildning)

Nu har jag äntligen fått återvända hem till Norsjö för att stanna en längre tid. Igår, Måndag, var första dagen på en sex veckor lång praktikperiod, aka VFU. Innan jag påbörjar mitt VFU-bloggande vill jag dock passa på att redogöra för ett antal händelser som inte blivit ombloggade ännu.

Födelsedag
Jag älskar min födelsedag och det har jag alltid gjort. Troligtvis älskade alla sin födelsedag när de var barn så vi vet alla hur fantasatisk den dagen var då och hur svårt det var att somna kvällen innan födelsedagens morgon då man väntade att familjen skulle väcka en med sång, tårta och presenter för att sedan hela dagen lång dedikera alla uppmärksamhet till födesledagsbarnet. Jag skiljer mig frång många i det att jag vägrar ge upp tanken om att det ska finnas en dag på året som är MIN. Jag vet att jag aldrig igen kommer att återuppleva samma magiska födelsedagsatmosfär, men jag försöker se till att komma så nära som möjligt - jag hajpar (hype -ar) min födelsedag. - Och det brukar lyckas.

Denna min 25:e födelsedag var likt så många andra, en helt angenäm dag. På morgonen kom Micke och gav mig dagens första present - en välbehövd snusdosa som vi åt ur medan vi spelade NHL på mitt Xbox 360. Klockan ett åkte vi (jag, Micke & Petter) ner till stan för att luncha med Sara och Julia på Eurasia. Det var helt trevligt! Efter lunchen gick vi till NK och drack kaffe. Efterkaffet blev det officiell presentutdelning. Av Micke fick jag typ tidernas roligaste present - Världens största multifjärrkontroll. (jag bifogar bild senare) Av Sara fick jag ett par välbehövda gummistövlar, vilket kanske var tidernas mest  oväntade present - men som sagt, väldigt bra. 


På kvällen styrde jag upp lite födelsedagsfika som blev över all förväntan i fråga om trevlighet och uppslutning. Jag visste på förhand att i princip alla de vänner jag regelbundet umgås med inte hade möjlighet att komma. Macke & Lisa var undantaget. Jag bestämde mig därför för att bjuda vänner jag inte träffat mycket alls på sista tiden - som min granne - tillika drömtjej Elin som kom över och tog med Carro från samma korridor. Dessutom fick jag finbesök från Storuman från min goda vän Jenny. Peter kikade även in en sväng, lite smårund under fötterna. Hursomhaver. Jag hade en fantaswstiskt trevlig födelsedag!

Tågresa
I Söndags åkte jag tåg till Norsjö från Boden. Det tåg jag åkte med och brukar åka med har aldrig förut varit i närheten av fullt, men denna gång var det helt fullt vilket jag blev varse på perongen där en konduktör förklarade att jag skulle bli tvungen att stå hela resan. Jag kände direkt att jag hade en mardrömsresa ahead. Jag bestämde mig dock för att försöka hitta en ledig plats i restaurangvagnen för att sitta där och smutta på en kopp kaffe i två timmar.... jag fann en plats. Jag fann en plats mitt emot en tjej. Jag fann en plats mitt emot en riktigt söt, charmig, trevlig och rolig tjej som pluggar till läkare. Vi pratade hela resan som visade sig bli en drömresa.

VFU
När jag kom till skolan igår möttes jag av beskedet att min LLU (LLU= Lokal Lärarutbildare) Ulrika inte skulle vara där på hela dagen och att jag skulle ta hand om hennes lektioner. Jag orkar inte redogöra för lektionerna (jag måste snart tillbaka till skolan efter en lunchrast) utan ska istället belysa ett märkligt och oroande fenomen. På en av lektionerna satte jag igång eleverna att jobba med instuderingsfrågor. Jag ville få eleverna att vara tysta under lektionen - vilket jag lyckades med - men - vilket resulterade i en känsla av obehag och nervosietet hos många elever. De tyckte alltså att det var jobbigt och obehagligt när det var tyst i klassrummet! Crazy! 

Nu ska jag återvända till Norsjö Gymnasium! Jag ska försöka uppdatera denna VFU-blogg ofta.

RSS 2.0