Tisdag

Imorgon är det Tisdag.

Det känns som att det inte är så ofta det är Tisdag. Tisdag är en dag som flyter ihop med slutet av Måndag, hela Onsdag och början  av Torsdag. Jag tycker att Tisdag är en lite underskattad dag. Den är bra utan att vara så nära nästa helg, som Torsdag och Fredag, samtidigt som det inte är samma ångest som på Måndag. Onsdag är som bara mitt på veckan och man har som hunnit känna efter hur lång veckan varit och man vet att lika länge återstår.

Imorn ska jag till Stan.

Imorgon ska jag åka med Per & Benitha till Skellefteå. Vi ska äta på Krysset och kanske köpa salmiak-snus.

Just nu sitter jag och ser på när Johan och Per spelar Gears of War 2.

Jag fördriver tid genom att skriva ner allt jag kommer på.

Ja. Nyårs.

Nyårsafton känns för mig som en börda. Jag har ingen aning om vad jag ska göra och jag har ingen större lust att verkligen engagera mig. Dock är Nyårsafton en dag man måste engagera sig i om man inte helt vill bojkotta den. Man kan nämligen inte bara bli inbjuden till en fest, då alla fester på Nyårsafton är välplanerade och gästlistan är ofta tajt och odynamisk. Dessutom är man sällan ensam om man skulle bli inbjuden, nej, då bär man alla andra som inte har någon stans att vara på sina axlar.

Det känns som att jag är sugen på att bojkotta nyårs, men allra helst vill jag spendera dagen och kvällen med Per & Benitha.

Höjdpunkter och smärta

Nu är det inte många kvar, av alla årets höjdpunkter återstår nu endast UFC 92 och eventuellt Nyårsafton. Jag känner dock att just Nyårsafton mer är en börda än en höjdpunkt och funderar svagt på att bojkotta årets sista dag.

Detta är det första blogginlägget jag skriver på min nya Laptop som jag fick i Julklapp. Av Demer. Tidernas bästa julklapp alla kategorier.

För tillfället har jag sinnessjukt ont i varenda muskel i hela kroppen och det blir nog bara värre. Igår avverkades en av årets absolut största höjdpunkter - Nattsmashen - och otränad som jag är får jag nu lida. Jag skulle vilja jämföra min smärta med tidernas bakfylla, skillnaden är bara att jag idag inte lovar mig själv att aldrig mer spela Volleyboll.

Det är vackert i Norsjö idag.


Tre timmar

Jag har precis legat och tittat på filmen Apocalypse Now. I tre timmar kämpade jag.

Jag förstår mig faktiskt inte på filmer där man verkligen måste kämpa för att orka se hela filmen och värre är det då jag inte riktigt förstår varför. Det var en välgjord, välspelad och proffsig produktion, men jag kan inte riktigt förstå varför dom gjorde denna välgjorda, välspelade och proffsiga produktion. Den var säkert aktuell på sin tid och är säkert aktuell även idag, men nog finns det effektivare sätt att nå ut med ett budskap? Jag vet också att den är en remake eller en version av Joseph Conrads bok Heart of Darkness - Mörkrets hjärta - men det är fortfarande inte en god anledning.

Kan någon förklara för mig vad Apocalypse Now handlar om?

Samma sak var det med Syriana och med Den innersta kretsen.


Jag och Linn har nu i några dagar, via SMS, försökt komponera ett konkurrenskraftigt lag till årets Nattsmash och lyckades tillslut. Jag hoppas att Linn också har gratis SMS.

Vårt lag betsår nu av:
Mig
Linn Fransson
Simon Johansson
Sebastian Salomonsson
Jessica Lundström
Camilla Fransson

och våra ärkerivaler är:
Aron Johansson
Fredrik Salomonsson
Emma Larsson
Robin Lindahl
Maria Larsson
Malin Eriksson

Jag flyr...

Det är imorgon, fredag, som jag flyr kusten för att inte återvända förrän nästa år. Jag har ett litteraturseminarium imorgon, mellan klockan 12.30 och 14.00. Klockan 14.20 går en buss norrut, från lasarettet till Luleå, där mor och bror hämtar upp mig, likt anslutningstaxi, med bil, för vidare resande mot Boden.

Det är på Juldagen, typ Tisdag?, som jag åker till Norsjö. Trevligt ska det bli, så in i norden. Det är utgång på Hotelle på juldagen, vilket är en av årets absoluta höjdpunkter. Sedan följer JVM! - som ska bli otroligt roligt att se. Sedan följer UFC 92 - årets och kanske en av tidernas bästa UFC-gala! www.ufc.com. Sedan följer Nattsmashen - som kommer att bli otroligt roligt. Sedan följer Nyårs - som säkert blir trevligt.


Dagens bästa enhet: Centimeter
Dagens bästa ord: Interaktiv (finns Interpassiv?)
Dagens bästa material: Plast
Dagens bästa citat: "It is only hybris if I fail!"

Några ord:
Sommarkul
List
Framtid
Stram
Hassel
Kika
Ganska
Ro
Trivsel
Hann du?
Tennis
Och
Somna


Easthealthy

"Finns för uthyrning omgående!

Stor etta med riktigt kök.

Nytapetserad.

Uthyres till skötsam person under 6 månader ev längre.

Maila för mer info "


- Jag vet inte av speciellt många skötsamma personer under 6 månader...

----------------------------------------------------------------------

Detta blir min sista vinter vid kusten!
Ska det verklien regna dan före dan före dan [...] före dan före dopparedan?

Härmed vill jag därför uppvigla till en stor emigrationsvåg till Östersund! - framtidens stad, som Norsjö fast stad och inte så nära Malå. Storsjön är Norsjön fast lite större och med ett monster. Fjällen är som Solia fast lite större. Åre är som Arnberg, fast lite festligare... och det är ännu längre till Kusten.  ...och dom har nog något som motsvarar "Hotelle".. som kanske är öppet mer än tre ggr/år.

Vinter

Det är såhär vinter ser ut!


Det är i detta hus jag vuxit upp...

Bäst hittills och riktigt dåligt.

Aldrig någonsin har något producerats i samma klass som serien Rome. Till er som redan sett serien: Se den igen. Till er som aldrig sett serien: Ni har ännu inte fullgoda referenser vad gäller tycke och smak inom TV och film. Se Rome.

På tal om produktioner... För någon månad sedan fick jag höra om den svenska filmen Låt den rätte komma in och bestämde mig för att först läsa boken och sedan förhoppningsvis njuta av en riktigt bra svensk film. Jag hade många trevliga sena nätter med boken som jag tycker var en riktigt bra svensk roman och hoppades därmed att filmen skulle vara helt okej.

Igår såg jag filmen. Aldrig förr har jag blivit så besviken av en filmatisering! För mig var hela filmen helt och hållet konstig. Det var inte för att jag hade för höga förväntningar eller att filmen inte förhöll sig till boken tillräckligt bra eller att filmen var mycket sämre än boken eller att jag vill vara tvärsöver för att den blivit som hajpad eller att jag var på dåligt humör eller... osv osv.

Därför är Låt den rätte komma in en dålig film:
1. Det finns ingenting som knyter samman scenerna i filmen. Den består bara av en mängd scener utan sammanhang.

2. Det finns inte en enda karaktär i filmen som är intressant. inget fokus läggs på karaktärerna - varför de tänker och känner som dom gör och varför man ska tycka om eller inte tycka om dom.

3. Dom har tagit bort relevanta sekvenser som är absolut nödvändiga för att föra handlingen framåt och för att man över huvud taget ska förstå vad som händer samtidigt som dom tagit med sekvenser som inte alls för handlingen framåt.

4. Den enda riktigt bra skådespelaren i filmen försvinner rätt tidigt och kvar finns ett antal mediokra och några riktigt dåliga. Den bästa, förutom "Sten Frisk" är den elake pojken.

Nu vet jag ju att filmen är oerhört kritikerrosad och omtyckt av en stor publik, så antagligen är det väl jag som helt missförstått vad film ska gå ut på, så ni bör väl se filmen ändå.

som avslutning måste jag ändå säga: Behöver vi verkligen svensk film? ...som måste subventioneras med skattepengar? Det innebär ju inget annat än dåliga svenska filmproducenter får en överdimensionerad och orättfärdigad budget att arbeta med. Om filmerna inte drar in tillräckligt mycket pengar ska dom inte produceras. Precis som att Opera, som typ trehundra adliga stockholmare är intresserade av, bevaras till 95% med skattepengar. För varje operabiljett som säljs för typ 300 spänn, skjuter staten in 1800 spänn.  .... Det finns ingen efterfrågan - då ska det inte finnas ett utbud. Det är väl ändå folket och inte staten som bestämmer vad vi tycker är bra underhållning?

...sus som av vingar

Lusse lelle
Lusse lelle
Elva nätter
Före jul


Tidigt i Annika Sörenstams karriär, var hon så blyg att hon medvetet hellre kom trea eller fyra än etta, bara för att slippa hålla tal som segrare.

På ettårsdagen för sin ankomst till Sverige lyckades maltesen Kevin Borg vinna svenska Idol.

Igår var en av årets hittills finaste dagar, men idag är det slaskigt och obehagligt. Min själ klarar inte av så mycket mer av denna oberäknlelighet som detta kustklimat innebär. Jag har mer eller mindre bestämt mig för att styra kosan mot Östersund när jag blir stor. Det är ju den perfekta staden: Långt ifrån kusten, fortfarande norrland, närhet till fjäll, en stor sjö, lagom stor och växande stad... mycket snö... ingen störande dialekt..  Klockrent!

Dagens fula ortnamn: Junsele & Stöcke

Kommer Andersson att få se något Luciatåg idag? Förra året såg han ett och det var på Ålidhem Centrum, utanför Ica, där några barn stod och underhöll. Idag, alldeles strax, ska Andersson återvända till platsen där han för ett år sedan blev lussad för. 

Lusse lelle
Lusse lelle
Elva nätter
Före jul


It's beginning to look alot like Christmas

Jag vaknade denna morgon av vad jag trodde var en dröm. Natten går tunga - långsamma steg, som det heter - runt gård på Fysikgränd. Grusig i ögonen försökte jag titta genom persiennerna, men ett annat sinne - hörsel - informerade mig att ljudet kom inifrån korridoren. Ett gäng provocerande ambitiösa studenter stod och sjöng Luciasången i vår korridor. Min första reaktion var att glänta på dörren och förolämpa den, men vaknade efterhand till och en mer ödmjuk inställning började formas i mig. 

Denna morgon hade jag ingen anledning att stiga upp i tid, annat än i syfte att stegvis vrida tillbaka dygnet till en mer Euroanpassad tid då allvaret med schemalagd skola snart börjar om. Förvisso hade jag ställt mobilväckare till kl 09.00, men hade räknat in minst en timmes snooze i gränslandet mellan sömn, dröm och nyvakenhet. 

Klockan var 07.32 när jag bestämde mig för att inte återvända till drömmarnas land, utan ta vara på möjligheten att uppleva en riktigt trevlig morgonstund, som man av någon anledning bara kan uppleva just under tidig morgon. Rent logiskt, resonerar jag, borde morgonen vara densamma om jag stiger upp klockan tio, om mitt dygn är vridet så att jag kvällen innan lagt mig klockan 04.00. Då jag fortfarande har persiennerna neddragna och dagen ändå inte hunnit ljusna, borde det inte föreligga någon större skillnad, men det gör det av någon anledning.

När jag såg denna klunga av morgonpigga provokatörer genom mitt fönster och såg hur de klätt upp sig i sann Luciaanda kunde jag inte annat än glädjas. Jag kände, förstärkt av luciasången, deras utstyrslar och min hyacint, en ganska stark julkänsla så jag tände fem värmeljus, laddade hem det senaste avsnittet av House och gick ut i köket och bryggde mig en kopp kaffe.

Med värmeljus, en kopp kaffe och en pepparkaka, med en mjuk pläd och ett avsnitt av House där julen gör sig påminnd på sjukhuset, kan en morgon knappast börja på ett trevligare vis. Nu sitter jag och skriver, ackompanjerad av Frank Sinatras Christmas Collection och hoppas att dagen fortsätter.

(Jag kom inte på hur jag ville att dagen skulle fortsätta och fastnade därför efter just ordet 'fortsätter' och insåg att det blev en ganska intressant mening om jag helt enkelt satte punkt där.)


Juldikt

Tänk om nu Ohly vid nästa val vinner
Ska marknadesn frihet då sluta
Och alla de pengar vi tjänat försvinner
Och saffran blir hårdvaluta

Och inget ska ligga vid vår julegran
Då han käkat upp upp allt i skatter
Och saffran, det odlas väl typ i Iran
Så spara nu in lussekatter

Och inget idé att be ers majestät
Sen´ vår nya regeringsform kom
Och vad fan, förresten, betydrer fjät
Som Lucia jämt sjunger om




Julklappsrim 2

Om hjärtat ditt bultar och hoppar
Och svett rinner ner för din lugg
Kan du nu stycka de kroppar
Du dödat, med små enkla hugg

En kropp som diket du lade
Där syntes en fot lite grand
Ej längre behöver du spade
Nej du kan nu gräva för hand

I en annan liga du spelar
Med detta verktyg i din bag
Blir kroppen i mindre delar
Att sprida längs en motorväg


God Jul! önskar Mormor

Önskelistor & Julklappsrim

Mycket bra önskelistor från Anton och Simon!
Skriv en önskelista till valfri Jul. Den bästa får allt han önskar sig... av nån annan...

Dålig Önskelista -97:
Metallica -Reload
T-shirt (Adidas)
Huvtröja (Adidas)
Skor (Adidas)
Mjukisar (Adidas) (sånna med knappar längs hela benen)
Keps (Adidas)
Tekken 2
Deo (Harley Davidson)
Rambokniv (från Hobbex)

Julklappsrim 1
Jag kände mig verkligen stel nu i Lördag´s
Och farade rent för mitt liv
Det verkar visst vara nåt fel med att mördas
Så här du, ta hand om min...   (?)

Julklappsrim 2
Ibland är det många som rent säger Nej!
Hur mycket du än dem bedja
Så om du vill fånga nån spännande tjej
Kan du göra't med denna...  (?)


Julklappsrim 3
Om du blir generad när folk gör dig illa
Och känner dig rent mindre värd
Här får du en grej som du kommer att gilla
Ett nyvässat samuraj-... (?)


Kom med fler Julklappsrim och Önskelistor!

Bästa kommentator & bästa önskelista

Hittills är det Simon som varit mest frekvent med kommentare, men utan tvekan går priset till bästa kommentator till "Norrlänningen"!  Så.. step it up om ni vill vara med och konkurrera om priset!

Angående den bild jag igår skrev om, som egentligen var ett foto på Caroline Nordén, antog Norrlänningen att det var denna bild jag syftade på: http://www.ninjadude.com/images/wigger-kids.jpg   ...vilken är en av de absolut roligaste bilder jag någonsin sett. Jag har, tillsammans med Norlänningen analyserat denna bild ganska djupt, vilket innebar en långdragen skrattattack.

När jag blir stor ska jag gå nån bra matlagningskurs så att jag kan bli som Per Morberg! 'Vad blir det för mat' är by far det bästa matlagningsprogrammet som gjorts.

Idag lämnade jag förresten in min B-uppsats, så nu har jag tamme fan helg på riktigt. Precis innan jag skulle gå på skolan och lämna in den, satte jag mig ned i syfte att läsa igenom den ordentligt en sista gång för att korrigera eventuella småfel osv, men efter att ha läst ca fem sidor gav jag upp och intalade mig själv att: "Det är nog säkert bra!" och sket i att läsa resten. That's me! Det går inte att bli latare.

Nu vill jag ha förslag  på: "Bästa önskelista 1992"

Kampfil & Lingonräd.. och en vacker kaka.

Jag har suttit och slitit med min B-uppsats de senaste veckorna, allt för att åstadkomma "ca 15 sidor." Slitit har jag gjort i korta etapper och vilat en del del däremellan, genom att spela Call of Duty 5 eller se på TV, så jag har inte varit speciellt effektiv. Mot slutet här, de senaste dagarna har jag dock vridit upp tempot en aning för att hinna med. Så, som en gåva från ovan.. eller en gåva från en riktigt fräsch brud kanske låter mer lockande, när jag var inne på min tionde sida, med inställningen att pumpa vidare upp till femton sidor fick jag reda på att sidantalet var beräknat efter 1,5 radavstånd och inte enkelt som jag av någon anledning bestämt hade för mig. Så, vips hade jag "ca 15 sidor" genom en enkel knapptryckning! Tadaa! 

Idag har jag sett en sån sjukt vacker tjej på ett foto, så vacker att jag blev alldeles stum och jag satt och tittade på fotot länge och kände hur min kropp satt igång med en massa somatiska förstärkningar till upplevelsen - det vi kallar känslor. När vi "känner känslor" är det vår kropp som förstärker upplevelsen för att den är god och för att vi ska uppmuntras till att agera på dessa känslor. När vi ser ett monster skickar vår kropp signaler så att vår upplevelse blir starkare än bara det vårt förnuft talar om för oss. Samma sak är det när vi blir förtjusta i någon - då skickar vår kropp signaler som får oss att ännu mer vilja... score!

Jag önskar att jag kunde bifoga denna bild till allmänhetens beskådan, men det känns på något vis som ett intrång i hennes privatliv. Bilden finns dock på Facebook och om någon skulle se den skulle du nog förstå vilken bild jag menar.

Pengar - roten till allt ont?

"Du vet, pengar är roten till allt ont."

"Så du tror att pengar är roten till allt ont? Har du någonsin frågat dig vad som är roten till pengar? Det är ett bytesmedel som inte kan existera om det inte produceras varor och inte finns människor som är kapabla att producera dem. Pengar är det materiella uttrycket för principen att människor som vill handla med varandra måste göra det genom att byta värde mot värde. Pengar är inte tiggarens instrument när han kräver dina produkter i utbyte mot sina tårar ell erplundrarens som tar dem ifrån dig med våld. Pengar är möjliga bara bland människor som producerar. Är det vad du anser vara ont?

När du tar emot pengar som betalning för ditt arbete gör du det bara för att du vet att duj kommer att byta dem mot produkter av andras insatser. Det är inte tiggare elle rplundrare som ger pengarna deras värde. Varken en ocean av tårar eller alla kanoner i världen kan förvandla de där pappersbitarna i din plånbok till det bröd du behöver för att överleva morgondagen. De pappersbitarna, som borde ha varit guld, är ärbarhetens signum - tecken på hederlighet - ditt anspråk på deras energi som producerar. Din plånbok är uttrycket för hoppet att det någonstans i världen finns människor som inte sviker den moraliska princip som är upphovet till pengar. Är det vad du anser vara ont?

Har du någonsin undersökt vad som är upphovet till produktion? Ta en titt på en elektrisk generator och våga sedan inte säga att den skapades av muskelstyrkan hos en varelse som inte tänker. Försök få ett vetekorn att gro utan den kunskap som du ärvt ´människor som varit tvungen att förvärva den för första gången. Försök skaffa dig mat utan andra medel än kroppsrörelser och du kommer att lära dig att människans förnuft är upphovet till alla varor som produceras och alla rikedom som någonsin funnits på jorden.

Men du säger att pengar tjänas av de starka på bekostnad av de svaga. Vilken styrka talar du då om? Det är inte styrkan hos kanoner eller muskler. Rikedom är produkten av någons förmåga att tänka. Tjänas då pengar av människor som uppfinner en motor på bekostnad av dem som inte uppfinner den? Tjänar de intelligenta pengar på de dummas bekostnad? De flitiga på de latas bekostnad? Pengar måste förtjänas - innan de kan stjälas eller tiggas - förtjänas genom insatser från varje hederlig människa, var och en i förhållande till sin förmåga. En hederlig människa är den som vet att han inte kan konsumera mer än han producerar.

Att byta värden med pengar som bytesmedel är principen för människor av god vilja. Pengar stöder sig på axiomet att varje människa äger sitt eget intellekt och sina egna insatser. Pengar tillåter ingen annan makt att bestämma värdet av ens insatser än det fria valet hos den som är villig att byta sina insatser mot våra. Pengar tillåter inga byten utom dem som enlight parternas fria bedömning är till bådas fördel. [...]

Pengar kan inte köpa lycka åt den som inte har någon uppfattning om vad hon vill ha, pengar ger henne ingen värdeskala om hon underlåter att skapa sin egen, och den förser henne inte med ett mål om hon drar sig undan möjligheten attt välja vad hon vill söka; pengar köper inte intelligens åt den dumme eller beundran åt den fege eller respekt åt den oduglige.

Om en arvtagare är sina pengars like, tjänar de honom, om inte förstör de honom. Men du ser på och påstår att pengarna korrumperade honom. Gjorde de det? Eller var det han som korrumperade sina pengar? Avundas inte en ovärdig arvtagare, hans rikedom är inte din, och du skulle inte gjort någonting bättre med den. Tänk inte att den borde ha fördelats mellan er; att belasta världen med femtio parasiter i stället för en skulle inte ha återuppväckt det döda värde som var rikedomen. Pengar är en levande kraft, men den dör utan sina rötter. Pengar tjänar inte det intellekt som inte står i nivå med den. Är det därför du kallar den ond?

Pengar ör ditt medel att överleva. Den dom du fäller över källan till ditt uppehälle är den dom du fäller över ditt liv. Om källan är skämd har du dömt ut din egen existens. Fick du dina pengar genom bedrägeri? Genom att snylta på människors laster eller människors dumhet? Genom tjänstaktighet mot narrar in förhoppningen att få mer än din förmåga motiverar? Genom att sänka dina anspråk? Genom att uitföra arbete du föraktar för köpare du ringaktar? Då kommer dina pengar inte att ge dig glädje för ett ögonblick eller till en pennys värde. Då är alla de saker du köper inte en tribut åt dig utan en vanära, inte någon bedrift utan en påminnelse om din skam. Då kommer du att skriva att pengar är av ondo. Onda därför att de inte kunde ersätta din självaktning? Onda för att de inte gav dig något nöje av din lasbarhet? Är det roten till ditt hat mot pengar?

Pengar kommer alltid att förbli en verkan och vägra att ersätta dig som dess orsak. Pengar är en produkt av goda egenskaper; de ger dig inte goda egenskaper och de gottgör inte dina synder. Pengar skänker dig inte det oförtjänta, vare sig det är andligt eller materiellt. Är det roten till ditt hat till pengar?

Eller sade du att det är kärleken till pengar som är roten till allt ont? Att älska något är att känna det och älska dess innebörd. Att älska pengar är att känna och älska det faktum att pengar är skapade av de bästa krafter du har inom dig, och din nyckel när du vill byta din insats mot de bästa insatser som görs av människor. Det är den som skulle sälja sin själ för småpengar som högljuddast proklamerar sitt hat till pengar, och han har alla godaa skäl att hata dem. Den som älskar pengar är villig att arbeta för dem. Han vet att han kan förtjäna dem.

- den människa som förbannar pengar har förvärvat dem ohederligt, den som respekterar dem har förtjänat dem.

- Så länge människor lever tillsammans på jorden och behöver ha med varandra att göra är det enda alternativt, om de överger pengar, en gevärsmynning!

Ayn Rand - Atlas Shrugged s 433, 434

Mistelskum & Trioflärd

I knew it!
Jag såg just ett program om smakupplevelser på TV.

Jag har under många år hävdat att konsistensen är av oerhörd vikt vid en smakupplevelse, men ingen har riktigt visat mig det stöd jag förtjänat. Enligt detta TV-program, som innehöll konditorer och tyska vetenskapsmän och psykologer och bakverk och folk som använder "kommatecken" och slowmotionbilder på mat som slås sönder av en hammare, utgör konsistensen hela 60% av smakupplevelsen! Ha!

Därför arbetar konditorer och kockar med att få med så många olika konsistenser i en och samma tugga som möjligt, för ju fler olika konsistenser, desto större blir smakupplevelsen! Det är därför Toffifee är så magiskt gott!... och det är nog därför det av någon anledning är godare, ju fler ingredienser man stoppar på en macka.

Även temperaturen på det man äter spelar stor roll för smakupplevelsen och jag är, numer, mer eller mindre besatt av att förvara allt mitt godis och andra godsaker i kylen ända tills precis innan förtäring. En Marabou chokladkaka blir upp emot 85% godare av att ha legat i kylskåpet precis innan förtäring.

Åh! Där har vi magin bakom semlor! ...och annat gott..  

Provocerad 4.. tror jag att det är...

Är det någon som tycker att det är - fel - att t.ex. kvinnliga cyklister tjänar mindre pengar än manliga? 

Steg 1: Tänk
Steg 2: Kommentera

Skyltsöndan

Oh. Jag hade sett fram emot skyltsöndan och när vi dessutom fick en hel del snö i god tid innan var jag verkligen inställd på en trevlig promenad bland skyltar, människor, glögg och julpynt... och lite julmusik. I förmiddags, när jag vaknade, var det plusgrader och jag insåg genast att jag inte vill gå på nån skyltsöndag under sådana förhållanden... jag vill inte befinna mig med att uppmuntra till vårklimat under en av julens höjdpunkter.

Istället har jag firat jul på annat vis, nämligen genom att titta på en riktig höjdarrulle på TV. När jag skulle äta lunch, kring tre-tiden visade dom Ensam Hemma på TV!  - Vilken bra film! 

Nu vet jag förresten vad tjejen på Davids kiosk heter. Jag träffade henne igår på Cover club och hon visade sig heta ett av mina tre alternativ; hon hette inte Sara, inte Hanna, men väl Sandra. 

Nu ska jag försöka skriva några rader på min b-uppsats innan jag ska försöka somna innan kl fem inatt, i hopp om att övergå till Europeisk tid efter tre veckor med Amerikansk.

I helgen har förresten Macke varit uppe i Umeå och hälsat på. Det var sannerligen en lycka för mig.

RSS 2.0