Kiss

Det är så fantastiskt. Kiss har släppt en ny skiva, en skiva där de spelat in gamla låtar på nytt, en skiva som är precis så sjukt bra som man kan tänka sig. Det är så fantastiskt. Kissology.

Idag har det varit riktigt svalt och skönt ute. Jag försov mig imorse, igen. Erik ringde, enligt vår överenskommelse, kring halv tio och vi skulle vara på skolan kl tio, så jag klev upp, helt borta, klädde på mig och gick ut. I den -20-gradiga luften tog det inte många sekunder att vakna till liv.

Igår var jag och hälsade på Ullis & Erik i deras lägenhet - som var ny för ett tag sedan. Dock har jag inte varit in där förrän igår. Dom hade verkligen en otrolig fin lägenhet - Ullis (misstänker jag ligger bakom dekorationer och inredning) har verkligen känsla för stil och ordning! Lägenheten gick i svart, fast inte utan färg, så det var riktigt gemytligt.

Ullis gjorde riktigt goda popcorn och serverade annanas som vi hade som tilltugg till den film vi såg.
Den film vi såg var Gran Torino. Clint Eastwood - än en gång har han bevisat för mig varför han är min favoritregissör. Filmen var helt sagolikt bra och jag tänker fortfarande på den.

Tidigare idag spelade jag och Mange några matcher i NHL 09 och en match var troligen den roligaste jag någonsin spelat. Vi var i princip helt överkörda matchen igenom, men vi försvarade oss riktigt bra. Vi hade ungefär sammanlagt tre skott på mål när det återstod 12 sekunder och vi låg under med 1-0. Då small det! # 27 - Andersson sköt slagskott i mål. Några minuter av overtime hann gå innan det small igen. # 27 - Andersson sköt slagskott i krysset. Oooo vilken fantastiskt fin seger. Dock ska inte # 9 - Erikssons insats försummas - han lyckades på ett fantastiskt sätt ta sig in i anfallszon, vilket föranledde det avgörande målet. Han assisterade även på det första målet.

Mål att uppnå & Semlan

Jag kom precis hem från en 35-minuters powerwalk.

Igår var dagen kommen. Jag hade länge gruvat mig inför denna dag. Som någon av er kanske uppfattat har jag påbörjat ett lite nyttigare liv där jag äter nyttigare och promenerar varje dag. Därför bävade jag mig inför den dagen Semlan, historiens godaste bakverk, skulle återvända till affärernas sortiment. Hur ska jag, tänkte jag, kunna leda ett hälsosamt liv då Semlan finns att tillgå? Inte nog med att Semlan är smaskig och onyttig - den kommer dessutom aldrig ensam! "En lycka kommer sällan ensam" som det kanske heter. Nu för tiden går det knappt få tag på styckessålda Semlor, nej, allt som finns är 2-pack, vilket innebär att man, om man inte har någon kamrat att tillgå, måste smälla i sig båda inom en relativt kort tidsperiod då hållbarheten på en semla inte är speciellt lång.

Så igår, D-dagen, när jag glatt oanandes strosade omkring inne på Ica tillsammans med Erik och Elin och gjorde min dagliga kontroll på Semmelhyllan fanns den där. Jag har under några dagar haft på känn att dagen skulle vara nära. Jag tror att min biologiska klocka förvarnade mig, men när jag väl såg dom där, ihopparade och fint uppstaplade blev jag ändå överraskad. Min första reaktion var givetvis att finna någon att dela ett 2-pack med, men när min enda rimliga kandidat inte hade möjlighet gjorde jag det omöjliga och oväntade, jag lade, efter uppmuntran från Elin och Erik, tillbaka paketet på semmelhyllan och gick vidare. Aldrig tidigare har jag uppvisat en sådan styrka och karaktär!

----------------------------------------------------------------------

Igår satt jag på skolan och arbetade med en av de två uppgifter jag ska lämna in på fredag. Jag satt tillsammans med några ur klassen och lyckades faktiskt få en del gjort. Jag, Erik och Sanna arbetade med en uppgift, vi skrev på våra Laptops, medan Elin och Nina läste. Det var främst jag och Sanna som fick något gjort tack vara vårt utmärkta samarbete. Det viktiga med gårdagen var dock att jag satte som mål att jag innan dagen på skolan var slut skulle avklarat den första delen på uppgiften, vilket jag lyckades med.

På kvällen bestämde jag mig för att läsa färdigt den bok jag nu ska skriva en recension på, vilket jag lyckades med. Det viktiga med gårdagen var - att jag satte upp mål och uppnådde dessa och det fick mig att känna mig väldigt bra.

Idag satt vi åter på skolan och arbetade. Dock var inte Sanna med så jag kunde inte utnyttja hennes inpiration, men i hennes ställe fanns Erik och vårt samarbete fungerade väl. Dessutom fanns Erik Staaf, Nina och Elin att tillgå. Målet för dagen var i alla fall att färdigställa den första uppgiften, vilket jag lyckades med. Vi satt kvar på skolan till klockan 18.00 och arbetade och det fick mig att känna mig väldigt bra. Därför kunde jag idag, när jag gick in på Ica motivera mig själv till att unna mig ett paket Semlor. Vilket fick mig att känna mig väldigt bra! Vilken lycka det är att unna sig något då man åstadkommit något, då man uppnått ett uppsatt mål! Jag tror att det är därför jag haft svårt för att njuta av mitt liv på sista tiden, jag har inte känt att jag förtjänat något av livets nöjen.

Dock fick jag lite dåligt samvete efter att ha avnjutit två Semlor så jag gav mig ut på en sen 35-minuters powerwalk. Och här är vi nu. Nu återstår kvällens målsättning - att skriva färdigt referatdelen av min recension.

Imorgon ska jag skriva färdigt recensionen.


Fäästa

Det är lördag eftermiddag och jag ligger på min soffa med min Laptop i mitt knä, som jag gör rätt ofta nu för tiden. Hittills har jag inte åstadkommit något konstruktivt under hela dagen, förutom en kort tur till Ica där jag köpte kyckling och mjölk. Jag vet inte vad denna kväll kommer att innebära i fråga om aktiviteter, men jag vet att den inte kommer att innebära fest. Jag har sedan länge varit less "fester", då de ofta inte är fester, utan sammankomster där man blir full, för fyllans skull, inte för att man firar något eller ens för att ånjuta varandras sällskap, utan bara för att bli fulla för att sedan bege sig till "krogen", som inte är en krog utan ett stort jävla disco där det enda man kan göra är att dansa eller sitta tyst och lyssna på den musik som spelas. Man kan även skrika till varandra om man vill kommunicera, men då måste man stå onaturligt nära varandra, vilket innebär att det endast är riktigt nödvändig information som utbytes, då man ogärna för en normal, sofistikerad konversation på det sättet. 

Nästa helg ska jag dock på fest. Igår, efter jag varit på Bio och sett filmen Yes man (med Jim Carrey, som i kort går ut på att han börja säga Ja till alla erbjudanden han får) ringde Tjompen och frågade om jag ville komma på han och han tjejs inflyttningsfest nästa Lördag och jag svarade Ja, utan att egentligen tveka. Jag vet inte om jag var inspirerad av filmen eller om jag bara kände att det skulle bli kul. Jag känner dock fortfarande att det känns kul. Jag har inte träffat Tjompen speciellt mycket den senaste tiden och han har en förmåga att få fester att kännas kul, att få fester att kännas som en Fest, där man firar något.

Tillbaka vid Kusten

Nu är jag tillbaka vid Kusten efter en trevlig tid i inlandet. Tack och lov har vi här minusgrader och tillräckligt med snö, så förhoppningsvis överlever jag denna vinter.

Tidigare idag var jag ute på en 45 minuter lång promenad. Det var rätt skönt bortsett från att jag har usla promenadskor, så nu har jag typ ett sår under vänsterfoten.

Alldeles strax ska jag ner i tvättstugan och överföra kläder från tvättmaskiner till torkskåp och torktumlare.

Inatt smäller det i Kanada. Jag har så länge längtat efter denna JVM - eller VM, som jag kallar det - turnering och inatt kl 01.30 släpps pucken i finalmatchen mellan Sverige och Kanada. Jag tror att Sverige vinner.

Det är riktigt skönt med en Laptop. Nu sitter jag i min soffa och skriver blogg istället för att ligga på densamma och läsa: En jordemors berättelse, som är en analys av en barnmorskas dagbok från Amerika under slutet av 1700-talet.

Idag tillsatte jag Müsli och Banan till min fiberberikade gröt - istället för sylt. Det var nyttigt och gott.

Jag har en färsk Annanas hemma.

Den 14:e Februari ska jag gå på mitt andra "jämnåringsbröllopp". För nytillkomna läsare kan jag hänvisa till tidigare blogginlägg från sommaren 2007 då jag var på mitt första. Denna gång är det Jens & Marina som gifter sig. Fräckt!

RSS 2.0