Facebook

Too much info, Facebook.

Är det någon mer som tycker att man på Facebook får lite onödigt mycket information om vad alla gör på sidan`?
Det är typ omöjligt att göra något i smyg, varenda musklick registreras och sänds ut till alla:
- "Elias is no longer looking for women"
- "Elias stared at Caroline Nordéns profile picture for 7 minutes"
- "Elias is currently porrsurfing"

Hur långt in i ett nytt förhållande ska man komma innan man byter från "single" till "in a relationship" på Facebook? Om det inte är tillräckligt seriöst och tar slut efter någon vecka har man ändå upplyst varenda människa man på något sätt haft kontakt med.. det motsvarar typ att ha bjudit till ett bröllopp och sedan inte gifta sig..

Jag förstår mig inte på facebook, men försöker nu göra det intressant genom att kommentera på alla bilder jag ser...
Jag säger som Demer: "...det är bara en massa människor. Hur vinner man?"

Ointressant

Det var ett intressant nytt par vi igår fick se inleda säsongens På Spåret med en övertygande insats som ledde till seger i Fredrik Lindström och Peter Appelgren.    ...dock är jag väldigt upprörd över att Hoa hoa inte ska vara med i år.

Det var inte överraskande att Johan Palm åkte ur idol igår - lite synd - men inte överraskande. Egentligen spelar det inte nån större roll vem som åker ut, den enda skillnaden blir vem som förlorar mot Kevin i finalen i Globen. Nu hoppas jag att det blir Alice som får uppleva Globen. 

Washington Capitals imponerade stort när de igår besegrade Montreal Canadiens med 3-0, trots att hela åtta ordinarie spelare är skadade. Niklas Bäckström är så mycket bättre än vad statistiken förtäljer och det kommer han att visa när han assisterar Alexander Ovechkin och för laget till slutspel.

Nu ska jag åka ner på stan för att: äta Subway, handla vinterskor, köpa julöl och fika.

Provocerad 3

Återigen kommer provokationerna från Svt, från debattprogrammet skolfront.

Dagens ämne var: Läxor - Bra eller dåligt?

Själva debatten om huvuvida det är bra eller dåligt med läxor är inte helt solklar för mig, å ena sidan kan det vara bra om alla skolarbete gjordes under skoltid. Å andra sidan ger läxor möjlighet till ytterligare lärande, samt träning i eget ansvar osv.  Det är inte debatten i sig som provocerade, utan argumenten Mot läxor, inte helt oväntat från samma jävla Vänster-kvinna.

"De elever som har utbildade föräldrar får bättre hjälp hemma och lär sig således mycket mer än dom andra."

Det är för mig ett riktigt konstigt synsätt att tycka att det är dåligt att barn lär sig mer, än mindre. Men återigen är det denna tanke: Det är bättre att dom dåliga får det lite sämre om dom bra får det mycket sämre, så att skillnaderna minskar... Vad är det för ambition? I förlängningen blir det ju att: "Vi är inte nöjda förrän alla är lika dåliga"

Läs och förstå: Vi kommer ALDRIG få ett samhälle där ALLA har samma föräldrar, samma begåvning, samma ambition, samma ekonomiska förutsättningar. osv osv osv..   Ska vi förbjuda föräldrar som är utbildade lärare från att hjälpa sina barn, bara för att dessa barn inte ska bli bättre än sina klasskamrater?   Ska vi förbjuda att rika föräldrar köper privat läxhjälp? .. i socialismens utopi skulle det vara så...  där det inte finns individer, utan bara ett enda stort kollektiv där vi ska göra allt för att fila ner alla huvuden som sticker upp.

Fakta:  En grupp eller ett kollektiv är en abstraktion..  precis som en skog.. En grupp utgörs av individer, en skog utgörs av träd.. och en och annan luffare.   

Nu är det fan debatt!

Läs och skriv

"If you don'n think your life is worth more than anyone else's, sign a donercard and kill yourself." - House

"If god would communicate with you and ask you to kill your child, would you do it? If your answer is No - You're an atheist, and if your answer is Yes, you're a dangerous person and.. stay away from me!" - Penn Jilette

Onödiga uppfinningar, prylar och funktioner:

Är det verkligen nödvändigt att ha en eject-knapp på en fjärrkontroll?

Är det verkligen nödvändigt att ha en inomhustermometer? I vilka situationer är den riktigt användbar?
 - "Undrar vad vi har för temperatur här inne... - Oj, det är bara 17 grader.. då måste jag nog ta på mig en tröja."
-  "Undrar vad det är för luftfuktighet inne i badrummet.. Oj.. 34%... jag måste ha nyduschat."

Är det verkligen nödvändigt att en kamikazepilot har hjälm?


Simon är hittils kung på att kommentera mina inlägg. Han har förtjänat
sin krona.


Back on track...

Ethics is not a mystic fantasy - nor a social convention - nor a despensable, subjective luxury... Ethics is an objective necessity of man's survival - not by the grace of the supernatural nor of your neighbours nor of your whims, but by the grace of reality and the nature of life.

På fredag smäller det! Premiär för På Spåret! Programmet som aldrig spårar ur anländer vid stationen kl åtta på fredag kväll på Svt. Förhoppningsvis ska jag se det tillsammans med Macke som besöker Umeå till helgen. I så fall blir det glögg.


Stjärnfotografens utställning. En av Manges katter som tyvärr har gått bort.

Tror ni att man är lyckligare ju mindre man vet? - ju dummare man är?
Jag hade den diskussionen igår med en vän och jag har svårt att acceptera att evolutionen skulle bestraffa en visa. Jag tror att jag  blir lyckligare, eller i alla fall får jag större potential till lycka, ju visare jag blir. Ignorance is bliss - heter det. Jag tror att de... mindre begåvade kan glädjas åt det mesta.. de kan tycka att Epic Movie är världens roligaste film, men de kan inte uppskatta det jag kan uppskatta och de kan inte skilja mellan dåligt och bra, irriterande människor och sköna människor. Jag vill påstå att det är en objektiv sanning att Nyckeln till frihet är en bättre film än en Stefan och Krister-DVD.

Jag tror inte heller "dom" kan uppskatta människor på samma sätt som jag kan. Om jag träffar en fantastisk kvinna skulle jag kunna skriva en bok om vilka fantastiska egenskaper hon besitter medan en klassisk kille skulle säga: "Hon är typ fräsch som fan och har fan snygg mage.. egentligen"

Jag menar inte att försöka beskriva vad som är bra respektive dålig konst, vad jag menar är att man inte bör önska sig okunskap eller ovis(s)het, utan istället förvalta sin visdom i enlighet med din moral. (2.0).

Ditt liv är en film i sig, där du har huvudrollen. Du är inte biroll i en enda lång film där typ Obama har huvudrollen. Ditt uppdrag är att göra din film så bra som möjligt för när filmen slutar och eftertexterna rullar finns det inget mer att vänta. Du vill ha många stora namn i rollistan och du ska själv stå som regissör och du ska ha minst 9.2 på Imdb.com.

It's good to have land.

Visst längtar jag till sommaren, det gör jag alltid, men nu är jag mitt inne i Julhajpen och kan inte förmå mig att tänka på annat än den tid som nu annalkas. För mig är julen dock inte bara advent, lucia, dan före dan före dopparedan, julafton, juldagen och mellandagarna, för mig börjar julen långt tidigare. Tidigare kunde jag nog påstå att den började i och med att den första, kvarliggande snön kom, men nu när jag bor vid kusten duger inte det. I år började nog julen när julmusten kom, (den kommer alltid några dagar tidigare på Konsum än på Ica) vilket var för några veckor sedan.

Hittills har jag hunnit med Julmust, Vört, Lussekatter, Pepparkakor, Glögg, Mandariner (eller satsumas eller vad fan dom egentligen heter), Julenissar, årets Julbrygd av kaffe och några rundor med Frank Sinatras Christmas collection.

Sommaren är dock trevlig att minnas tillbaka till och se fram emot, oavsett tid på året och med dessa bilder är det svårt att göra annat än längta, om inte efter sommar, så efter mig.



Gransjö - "torpet"



Detta är utsikten från den plats där jag ska låta resa en ny stuga.

Fis.

New World Order 1

Jag har tänkt och tänkt och tänkt på hur vi ska göra denna värld till en bättre plats.. och då har jag först definierat problemen och sedan kommit på briljanta lösningar.

 * Brist på jämlikhet är visst ett stort problem. Därför tycker jag att man ska införa en lag som säger att begåvade människor inte får skaffa barn med andra begåvade människor, för deras barn blir i regel ännu mer begåvade, vilket gör att samhället blir ojämlikt. För att uppnå jämlikhet borde de mest begåvade skaffa barn med de minst begåvade osv..

* Internet är ett stort problem. Dom flesta pedofiler utövar sin pedofili via internet och hittar sina offer där.. och många stjäl pengar via internet... och det finns en hel del problem förknippade med internet.. Därför borde vi förbjuda internet!!

* Vassa föremål är livsfarliga. Vem som helst kan döda sig själv eller någon annan med en vanlig kökskniv som finns i varje välsorterat hushåll. Därför borde vi förbjuda köksknivar och andra vassa föremål! Dom är livsfarliga!

* Övervikt är ett stort problem. Om man äter för mycket Toffifee kan man drabbas av fetma och till och med död. Därför borde vi förbjuda Toffifee och annat onyttigt.

* Vådaskott och splitterskador är ett problem. När som helst kan du bli träffad av ett vådaskott eller splitter från en granat, vilket leder till allvarliga skador eller t.om död. Därför borde det vara lag på att alltid bära cykelhjälm, visier och skottsäker väst när man vistas utomhus!

* Rikedom är ett stort problem. Dom som är rika har mycket mer pengar än dom som är fattiga.. Därför borde en artist inte få sälja hur många skivor som helst.. för då kan han bli hur rik som helst. Det borde finnas en gräns!

Världens snyggaste bild...

Jag borde nog bli fotograf. Denna bild är cool. Jag ska snart se bio. Detta kallas för satsradning. Jag har ont i kroppen. Igår spelade jag innebandy. Det är jobbigt att springa. Idag har det snöat. Nu ska jag gå.



Jag vet inte huruvida bilden förtäljer den eufori jag vid ögonblicket upplevde, men något magiskt tycker jag mig ändå skönja. Kiss hade precis lämnat scenen och jag var väldigt nöjd.

Provocerad 2

Jag satt just och tittade på programmet Skolfront på Svt2 där de diskuterade dels skriftliga omdömen f.om. åk ett och även elitklasser i teoretiska ämnen. Jag kan i min vildaste fantasi inte begripa hur det ens kan finnas en diskussion!

Skriftliga omdömen
Argument A: Föräldrarna får bättre koll på hur deras barn ligger till i skolan och lärarna och eleverna har att tillgå konkret dokumentation om elevens utveckling.

detta ställs mot:

Argument B: bla bla bla vi är totalt förståndshandikappade bla bla eleverna blir stressade bla bla begåvade elever får beröm bla bla de som inte uppnår målen får veta det i tid bla bla.. vänta.. det måste vara något dåligt med det.. bla bla.. leve Stalin bla bla bla..

Föga spektakulärt var det en kvinna från (V) som stod för argument B...

Elitklasser
Argument A:
Det finns elitklasser i många praktiska ämnen som idrott och musik, men inte i teoretiska ämnen. En elev (individ) som är väldigt duktig i Matte får möjlighet att utvecklas och få en utmaning i skolan istället för att sitta och vänta ut tiden. Det blir lättare för lärarna att anpassa undervisningen. osv osv

detta ställs mot:

Argument B: bla bla.. vi vill inte ha individer som är bättre än andra individer, för det är orättvist.. bla bla vi är alla ett jävla kollektiv och vi är inte nöjda förrän alla är lika jävla dåliga på allt bla bla leve Lars Ohly bla bla vi behöver mångsidiga människor, inte specialkompetens bla bla Hjälp!

Föga spektakulärt stod Göran Greijder för argument B...

Detta provocerar mig:

* Se ovan

* Göran Greijder (eller hur han stavar sitt efternamn)

* Kollektivism

Inspirerad 1

Nu är det inte så att jag igår var allmänt provocerad och att jag idag är allmänt inspirerad. Jag är nog mer provocerad idag än vad jag var igår, men jag känner att jag måste nyansera min blogg en aning. I och för sig kanske det är denna tendens till nyans som gör att jag inte har Sveriges mest läsa blogg. Kanske jag måste vara riktigt smal för att få en riktigt bred läsekrets. Nåväl. 

Det som inspirerar mig mest just nu är:

* Elitidrottare. Med anknytning till mitt tidigare inlägg - Moral 2.0 torde elitidrottare besitta en väldigt hög moral. Zlatan blev inte fotbollsproffs för att tjäna så mycket pengar som möjligt så att han skulle kunna betala så mycket skatt som möjligt eller skänka så mycket till välgörenhet som möjligt. Han blev fotbollsproffs för att han visste att han kunde om han försökte tillräckligt hårt. Ingen elitidrottare "blev" elitidrottare av en slump. En elitidrottare hittar ett mål och gör allt för att nå upp till det målet, för att göra sig själv så bra som möjligt.

* Ingvar Kamprad. Många tycks gnälla över att Ingvar Kamprad är så snål och att han inte kör en tillräckligt dyr bil eller skänker tillräckligt mycket till välgörenhet. Men. Hur många tusen människor och familjer lever på Ingvar Kamprads idé och arbetsinsats? Alla människor som på något sätt arbetar på eller för Ikea livnär sig på Ingvar Kamprad. Han kan aldrig få tillbaka så mycket som han skänkt till samhället. Ingvar har skapat en hel del jobb.

* MMA. Den ultimata sporten. Om jag hade moral skulle jag börja träna MMA.

* Matilda - Nr 1.


Efterlyses: Ämne/tema till en berättelse - en jag kan färdigställa ordentligt.

Provocerad 1

Jag vet inte hur man bär sig åt för att få folk att leta sig till sin blogg, men jag antar att den blir lite mer intressant om jag uppdaterar den oftare, vilket jag nu tänker börja göra. "Visst," tänker någon som läst alla mina inlägg: "Det har han sagt förut och vi vet ju hur det har gått".   (.)

Det som provocerar mig just nu är:

* Dåliga svenska boktitlar, som : "Flyga drake" eller nåt annat. "Flyga drake? Det heter: Att flyga en drake, eller Ska vi flyga drake? eller Kan den där jävla draken flyga? den har ju så jävla små vingar i förhållande till kroppshyddan.

* Lars Ohly

* Slask och plusgrader

* Min egen inaktivitet

* Att jag inte vet vad tjejen på Ålidhemskiosken heter

* Tjejer som ALLTID har med sig en vattenflaska, ett äpple, en pocketbok som handlar om nån förtryckt minoritet eller ett u-landsbarn med svår uppväxt i sin väska och som alltid lagar nyttig mat med Minst 64 ingredienser och som tror att Rättvisepartiet "bara är lite väl extrema"


 


Moral 2.0

Detta hade jag tänkt skriva för några dagar sedan och var riktigt inspirerad. Nu har några dagar gått och ispirationen har sipprat ut eftersom, så jag tror inte att jag kommer få till det riktigt. Jag tänkte i alla fall skriva om moral.

När vi talar om moral menar vi ofta något i form av: "regler för hur vi ska förhålla oss till andra människor." Individen ska förhålla sig till kollektivet så att kollektivet inte "drabbas" av individens egna önskemål. Således är av högsta moraliska värde att individen offrar sig för kollektivet. Den mest moraliska handlingen tycks vara då en individ försakar sina egenintressen, till förmån för kollektivet, eller för en annan individ.

Detta förhållningssätt kan jag tycka är problematiskt. Jag tycker att människans, eller individens främsta moraliska ansvar är gentemot sitt eget liv. Människan har ett moraliskt ansvar att göra det allra bästa denne kan för att göra sitt liv så bra som möjligt. Allt annat är sekundärt. Varje människoliv är ett egenvärde i sig. Vi lever inte, anser jag, för att först och främst föra människosläktet vidare eller göra tillvaron så bra som möjligt för kommande generationer. Vi lever Ett liv var. Inte mer. Vi har en chans att leva och det är inte speciellt länge i förhållande till mänskligheten. Det ultimata målet för en människa är alltså inte att höja levnadsstandarden med 3% för hela mänskligheten eller reducera koldioxidutsläppen med 20% innan 2020. Det ultimata målet för en människa är det korta liv var och en av oss lever.

...därmed inte sagt att vi ska leva på bekostnad av andra eller miljön. Det finns ingen naturlig målkonflikt, som många vill göra gällande. Om jag vill ha ett så gott liv som möjligt är jag inte självisk om jag struntar i andras  välbefinnande, ty detta skulle leda till ensamhet, vilket verkligen inte ligger i mitt intresse. Om jag verkligen agerar själviskt, försöker jag behandla min omgivning så väl som möjligt. För då får jag vänner. Om jag vill ha ett så gott liv som möjligt går jag inte runt och rånmördar expediter eller misshandlar hundvalpar. Istället kanske jag startar eget och anställer expediter. 

Detta må låta pretentiöst... men just nu undviker jag att skriva B-uppsats.

RSS 2.0